Shopping Cart
SMARTocean – From Ocean to Office
Kontormøbler
01.11.2023

SMARTocean – From Ocean to Office

Innen 2050 vil det være mer plast enn fisk i våre hav. Og antallet arter i havet som befinner seg i en kritisk risikofase, forteller oss bare hvor mye det haster med å komme i gang med arbeidet. Ingen kan gjøre alt – men alle kan gjøre litt. Humanscale lager produkter som begynner å reversere skaden som er gjort. De utfordrer resten av bransjen til å legge ned hardt arbeid og økonomiske forpliktelser for å få en transformativ påvirkning på jorden. Sono er skandinavisk forhandler av Humanscale sine produkter.

 

Klimapositive kontorstoler

Da Humanscale først begynte å gjøre om forlatte fiskegarn til kontorstoler i 2016, hadde ingen annen produsent ennå oppnådd denne bragden. Dette ga en vanskelig start, men har blitt en av deres mest virkningsfulle bestrebelser, med andre produsenter som nå følger etter. Her er et fugleperspektiv på den reisen som bare så vidt har begynt.

Juli 2016
Humanscale starter arbeidet med sin første leverandør for å lage verdens første arbeidsstol laget av gjenvunnet fiskegarn.

Desember 2017
Humanscale og andre likesinnede selskaper etablerer NextWave Initiative for å redusere havbundet plast gjennom et nettverk av kommersielle forsyningskjeder.

April 2018
Kontorstolen Smart Ocean lanseres, og blir den første kontorstolen noensinne som er laget av resirkulert fiskegarnmateriale.

Juni 2021
Humanscale blir det første selskapet noensinne som tilbyr ikke bare ett, men 26 produkter som er sertifisert klima-, energi- og vannpositive. Disse produktene inkluderer Smart Ocean, Liberty Ocean og Path.

Juli 2021
Kontorstoler Liberty Ocean lanseres, og føyer seg inn i rekken av Smart Ocean i bruk av gjenvunnet fiskegarnmateriale.

April 2022
Lansering av kontorstoler Path, verdens mest bærekraftige kontorstol

 

En ny vei inn i fremtiden – Path Chair

Kontorstolen Path Chair er verdens mest bærekraftige kontorstol. Gjennom bransjens strengeste og mest omfattende testing, har Path Chair blitt sertifisert som klimapositiv, noe som betyr at hver gang en er laget, har planeten det målbart bedre. Når du velger en ny vei fremover med Path Chair, velger du en sunnere planet for oss alle. Hvordan det gjøres;

Kasserte fiskegarn samles opp av lokale fiskere, selges til produsent og blir deretter bearbeidet til de viktigste komponentene i stolen, inkludert mekanisme og armlener. En stol inneholder 2,8 kg gjenvunnet fiskegarn.

Path Chair bruker en mengde plast fra havet, hvorav et mesteparten kommer fra resirkulerte yoghurtbeger. Disse materialene samles inn innenfor 50 km fra kystlinjen, og forhindrer dermed potensiell skade på våre hav og deres delikate økosystemer. En stol inneholder 1,5 kg gjenvunnet plast fra havet.

FormSense Eco Knit, tekstilet som benyttes i kontorstolen Path, er laget med tråd fra resirkulerte drikkeflasker i plast. Det brukes omtrent 68 plastflasker i hver stol, som tilsvarer omtrent 0,6 kg per stol.

Ryggplaten og deler av mekanismen bruker resirkulert plast fra industriell virksomhet, dette utgjør 2,1 kg per stol.

 

En ny standard for bærekraft

Path Chair representerer altså en ny målestokk for bærekraft; den resirkulerer mer plastavfall enn noen annen stol i bransjen. Det er også Humanscale sitt 26. klimapositive produkt, og gir mer tilbake til planeten enn det tar hver gang det lages. Humanscale er fortsatt den eneste produsenten i bransjen som har produkter som er sertifisert klimapositive. På samme måte matcher ingen andre selskaper de uavhengige sertifiseringer, som:

  • Sunne materialer
  • Materialtransparens
  • Level®-sertifisering
  • Bærekraftig drift

Hos Humanscale ønsker man å forlate verden bedre enn man fant den, og bedre for deg og meg. Tiden for å være uberørt - eller ikke å la seg affisere - av virkeligheten renner ut. Humanscale er fokusert på å ha en netto positiv effekt på miljøet, og deres oppdrag er å gi tilbake mer enn vi tar.

Sono er skandinavisk forhandler av Humanscale. Ta kontakt med oss i dag, for en diskusjon om hvordan din nest innredning kan gjøres mer bærekraftig – med klimapositive produkter fra Humanscale. Se vårt standard Humanscale-sortiment i nettbutikken her.