Shopping Cart
Rett arbeidsbord for økt effektivitet
Lager og industri
19.02.2024

Grunnlaget for et bærekraftig arbeidsmiljø

I dagens virksomheter er endring, fleksibilitet og effektivitet viktige stikkord. For å kunne tilpasse arbeidsmetode og -flyt, kreves fleksible arbeidsplasser. En investering i ergonomiske arbeidsbord øker effektiviteten og fremmer et sunt og bærekraftig arbeidsmiljø.

 

Hvorfor ergonomiske arbeidsbord er avgjørende

Et ergonomisk arbeidsbord er designet for å minimere unødvendig belastning på kroppen. I tillegg til å kunne justere arbeidshøyden, er det også mulighet for å ha relevant tilbehør og verktøy innenfor riktig avstand fra kroppen. Dette betyr at risikoen for slitasjeskader reduseres, hvor repeterende bevegelser og tunge løft er vanlig.

 

Fordeler med ergonomiske arbeidsbord

Redusert belastning på kroppen
Ved å justere høyden på arbeidsbordet etter individuelle behov, unngår man overdreven bøying eller strekking. Dette reduserer risikoen for muskelspenninger og andre arbeidsrelaterte belastningsskader.

Økt produktivitet
Ergonomiske arbeidsbord fremmer effektivitet gjennom sin fleksibilitet. En og samme arbeidsstasjon kan tilpasses flere forskjellige personer av ulik høyde og muliggjøre fleksible arbeidsprosesser. Fleksible arbeidsområder og oppbevaringsløsninger letter organiseringen av verktøy og materialer, sparer tid og energi og reduserer repeterende bevegelser.

Forbedret arbeidsmiljø
Å investere i ergonomiske løsninger sender et tydelig signal om virksomhetens fokus og engasjement for de ansattes trivsel. Det kan også bidra til å skape et positivt arbeidsmiljø og øke arbeidsmoralen

 

Implementering på arbeidsplassen

1. Analyse av arbeidsoppgaver
Forstå spesielle oppgaver og behov for å lage tilpassede ergonomiske arbeidsstasjoner. Husk også å velge god arbeidsbelysning for å beskytte både øyne og nakke.

2. Etablér ergonomiske retningslinjer
Etablér retningslinjer og beste praksis for å sikre riktigt bruk og vedlikehold av de ergonomiske arbeidsbordene.

3. Opplæring av brukere
Utdanne personalet slik at alle forstår fordelene med ergonomiske arbeidsbord og viktigheten av riktig bruk for å maksimere effektiviteten.

 

Ting du bør vurdere når du velger ergonomiske arbeidsbord

1. Heve og senkbare arbeidsbord
Elektrisk eller manuell mulighet til å justere høyden på arbeidsbordet, fører til fleksibilitet og enkel tilpasning etter brukerens høyde og oppgaver. Velg størrelse og kapasitet på bordet etter behov.

2. Bordplater
Det finnes en rekke ulike design av bordplater, oppgavene som skal utføres avgjør hvilken type bordplate som passer. For eksempel en bordplate i stål for tyngre arbeid med stor slitasje eller en laminatplate for enklere monteringsarbeid eller lignende.

3. Tilbehør
De fleste arbeidsbord har en rekke tilleggsutstyr og alternativer som hyller, belysning, skjermholdere, smådelsbokser og skannerholdere. Alt for å kunne lage en ergonomisk arbeidsstasjon basert på individuelle behov.

4. Oppbevaringsløsninger
Integrerte oppbevaringsmuligheter som verktøytavler og skap fører til orden og ryddighet. Når alt har sin plass, spares tid og frustrasjon reduseres.

 

Å investere i ergonomiske arbeidsbord er både å investere i helsen til operatører og virksomhetens produktivitet. En grundig analyse av arbeidsoppgaver og implementering av skreddersydde ergonomiske løsninger er nøkkelen til vellykket integrering av disse arbeidsbordene på verksted - og lagerarbeidsplasser.