Shopping Cart
Test: Beste kontorstol 2022
Kontormøbler
03.02.2022

Mange av oss tilbringer mange timer i vår kontorstol på jobben hver dag. Kjøper du en bra ergonomisk kontorstol reduseres belastningen i armer, rygg, skuldre og bein. Risikoen for skader reduseres, du får det bedre og blir mer effektiv på jobben.

 

 

Vi har testet en mengde kontorstoler for å kunne tilby et godt utvalg kontorstoler for alle arbeidsplasser med brukstid fra 2 til 24 timer i døgnet - i alle prisklasser, farger og størrelser. 

 

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe ny kontorstol
Det er mange faktorer man må tenke på ved kjøp av ergonomisk kontorstol. Generelt sett har en dyr kontorstol flere innstillingsmuligheter enn en billig kontorstol. Dessuten har vi alle individuelle behov og preferanser. Snakk derfor med våre spesialister hvis du er i tvil om egenskapene og funksjonene på våre kontorstoler. I vår nettbutikk finner du et stort utvalg stoler i alle prisklasser, tilpasset de fleste behov.

 

Her kan du lese om de viktigste egenskapene er god ergonomisk kontorstol bør ha.

 

Kontorstolens høyde
Det skal være lett å justere sittehøyde på din kontorstol. Kontorstol med gassregulering er best. Hvor stor høydereguleringen må være avhenger av din høyde. En kontorstol med høydejustering fra 40 - 55 cm fra gulvet passer for de fleste.

 

Når du sitter godt plassert på en kontorstol skal du kunne sitte med føttene mot gulvet samtidig som lårene hviler horisontalt på puten, og dine underarmer er i høyde med skrivebordet.

 

Kontorstol – setebredde
Kontorstolens sete skal være utformet slik at du kan bøye deg bakover med rygget mot stolryggen og samtidig beholde en avstand mellom knehasene og setet på 5-10 cm. Det bør være mulig å justere setevinkelen på kontorstolen.
Hvor bred kontorstolen bør være avhenger av kroppsbygning. Men du skal kunne sitte behagelig ute å måtte «klemme» deg ned i stolen. De fleste kontorstoler har en putebredde på 43-50 cm.

 

Kontorstol – korsryggstøtte
En ergonomisk kontorstol bør kunne justeres slik at den tilpasser seg din naturlige form på korsryggen for å gi god støtte gjennom en lang arbeidsdag. Sørg for at du kjøper en kontorstol som kan justeres i både høyde og dybde

 

Kontorstol - ryggstøtte
En kontorstol med med rygg som er adskilt fra stolen gir best ergonomi. Du skal kunne justere både vinkel og høyde på ryggen. Mange kontorstoler kan bestilles med nakkestøtte. Det gir ekstra komfort dersom når du legger deg bakover for å slappe av mellom arbeidsøktene

 

Kontorstol - armlener
Armlener er ikke nødvendig for at stolen skal være ergonomisk god. I noen tilfeller kan det faktisk være bedre uten fordi det blir lettere å tilpasse stolen til skrivebordet. Dersom kontorstolen har armlener skal disse kunne justeres i høyden slik at albuen kan vile godt. Du skal ikke bruke armlenene når du skriver

 

Materialvalg
Velger du en heldags kontorstol med tekstil bør den ha god slitestyrke. Vi anbefaler verdien (Martindale) til minst 25 000. Sjekk at stuffingen er god nok for din vekt

 

Rotasjon
Alle ergonomiske kontorstoler må kunne rotere slik at du lett kan nå saker og ting på skrivebordet uten å anstrenge deg særlig mye

 

Kontorstol - riktig pris
Til slutt har vi prisen på din nye kontorstol. En stolen en investering i din helse, komfort og effektivitet? Gode ergonomiske kontorstoler er avanserte produkter som kan kost en del. Som regel henger pris og kvalitet sammen. Om du ønsker å kjøpe den beste stolen, må det få lov å koste litt ekstra. Men når det er sagt finnes det mange gode stoler med mange funksjoner til en svært god pris. Se vårt utvalg i nettbutikken og bestill i dag.

 

BESTSELGER - KONTORSTOL DNA
Kjøper du vår bestselger, kontorstol DNA, får du virkelig mye for pengene. Kontorstol DNA er en ergonomisk kontorstol med ekstra tykt sete for optimal trykkavlastning. Synkon mekaniske fra Donati er enkel å bruke og kan tilpasses det aller fleste behov. Stolen kan kjøpes med eller uten armlene og nakkestøtte. Kontorstol DNA er sertifisert med MÖBELFAKTA.

 

Andre typer av kontorsstoler
Å velge kontorstol handler ikke bare om innstillingsmuligheter. Det finnes også flere ulike typer kontorstoler som er tilpasset forskjellige miljøer. I tillegg til «tradisjonelle kontorstoler» for kontormiljøer, kan du hos Sono også kjøpe stoler tilpasset andre miljøer. Her finner du en oversikt over alle våre type stoler

 

  • Kontorstoler for aktiv bevegelse
  • ESD-stoler
  • 24-timers kontorstoler
  • Industristoler
  • Verkstedstoler
  • Besøksstoler
  • Konferansestoler
  • Loungestoler
  • Spiserom stoler

 

Slik sitter du riktig
For å få mest mulig ut av din nye ergonomiske kontorstol, må du stille den inn på riktig måte. Slik gjør du

 

Sett deg i stolen og bøy deg mot ryggstøtten. Kroppen skal vile mot stolen. I denne stillingen skal kontorstolens ryggstøtte være lett bakoverbøyd.
Når du sitter lengst bak på setet skal du kjenne at hoften og nedre del av ryggen har god støtte.
Føttene skal nå gulvet når du sitter i denne stillingen. Dersom føttene ikke når gulvet sitter du for høyt. Samtidig skal du kjenne at du har god støtte under lårene. Hvis ikke, sitter du for lavt.
Sitt inntil skrivebordet slik at underarmene får god støtte og skuldre kjennes avslappet.

 

Er du i tvil, anbefaler vi at du kontakter oss og får god hjelp og rett veiledning, når du skal velge riktig kontorstoler til din arbeidsplass. Våre flinke selgere sitter klare til å hjelpe deg. Ring oss i dag på 6916 5500 eller start en chat her på siden. Så finner vi sammen gode og rimelige løsninger for nettopp din virksomhet!

 

Stort utvalg
Hos Sono finner du kontorstoler i flere prisklasser og utførelser. Vi er alle forskjellige og de forskjellige stolene i stortimentet er alle tilpasset forskjellige behov og bruksmønstre. Vi leverer raskt, effektivt og til gode priser. Og vi er en pålitelig partner som leverer som avtalt - om bestillingen er liten eller stor.

Kontorets ergonomi

Kontorets design, dets utforming og bruk speiler hvordan din virksomhet er organisert. Utviklingen har gått fra arbeidsplasser i cellekontor til mer åpne og fleksible landskap. Og det påvirker også valg av kontorstol.

 


Funksjonalitet
Kravene til dynamiske og justerbare kontorstoler i åpne milje er høye. Ut over stolens funksjoner og karakteristikker er det avgjørende at stolen settes i rett sammenheng: De skal tilfredsstille hver enkelt bruker individuelt og samtidig passe til mange individer med ulik kroppsbygning og vekt, deres bevegelsesmønstre og andre behov.

 

Passer for alle
Der det finnes krav til enhetlig design av innredning og arbeidsplassutforming for et team eller arbeidsgruppe, er det viktig at kontorstolen har enkle og intuitive justeringsmuligheter, slik den kan enkelt tilpasses mange ulige individer. Langt de fleste av kontorstolene du kan bestille hos Sono, har fleksible og intuitive innstillingsmuligheter.


Flerbruksstol
Videre skal kontorstolen lett kunne passe inn og anvendes i ulike typer av arbeidsplassutforminger, med fleksibilitet når innredningen og arbeidsoppgavene varierer i løpet av en arbeidsdag. Stolen skal passe inn med øvrig innredning, rommets form og fargesetting - til og med til rommets lys og beslysning. Kanskje brukes kontorstolene også som konferansestoler i kortere eller lengre prosjektmøter - i kontorlokalet?Tenk på dette...
1. Sitter du lenge på kontorstolen i løpet av dagen?
2. Er du kort eller lang, smal eller bred?
3. Flere som bruker kontorstolen?

Sitter du lenge?
Vi har kategorisert kontorstol i sortimentet ut fra anbefalt brukstid. Er det slik at du sitter hele dager – og lange dager – må du ta hensyn til det, når du skal velge ny kontorstol.
Kontorarbeid er et fysisk lett arbeid, hvor kroppen avlastes av kontorstolens sete, ryggstøtte, armlene og nakkestøtte. Musklene i kroppen opprettholder og stabiliserer en god holdning for hode, nakke, skuldre, armer og øvre del av ryggen. Dette muskelarbeidet blir fort ensidig, om kroppen ikke får avveksling.
Derfor må du sørge for å velge en kontorstol som gjør det enkelt å variere sittestilling i løpet av en lang arbeidsdag. Varier mellom ulike sitteposisjoner, mellom fremover lent, opprettet, bakover lent eller fullt utstrukket sittestilling. Får kroppen det som den vil, så bytter vi naturlig sittestilling ofte, dvs. Flere ganger i timen. En skikkelig god kontorstol tilbyr deg mulighet for å variere mellom flere ulike sittestillinger – enkelt og intuitivt.

Kort eller lang, smal eller bred?
Vi er alle skapt forskjellig, som godt er. Noen er lange, andre korte, enkelte er smale og noen har en bredere figur. Og det må du ta hensyn til også når du velger din nye kontorstol.
Begynn med grunninnstilling av kontorstolen. Velg kontorstol med sittehøyde og sittedybde slik at du kjenner at du sitter bra. Da rekker du komfortabelt ned til gulvet, og sete og lår får god støtte av kontorstolens sete. Samtidig bør du sitte såpass høyt at du har hofteleddet litt høyere enn kneleddet (1-2 cm). På den måten avlaster du korsryggen på best måte. Hofter og rygg får støtte av stolryggen, helt fra korsryggen og opp mot skulderbladene. Er du lang i ryggen bør du velge en kontorstol med regulerbar stolrygg.

Er det din kontorstol – eller er dere flere brukere?
Organisering av kontorfasiliteter og arbeidsplasser forteller mye om hvordan en virksomhet er organisert. Utviklingen har gått raskt, fra 60-70 tallets tradisjonelle arbeidsplasser med egne kontor, frem til dagens løsninger mer aktivitetsbaserte og fleksible arbeidsplasser i åpne landskap.
Er dere flere som bruker samme kontorstoler, må dette tas hensyn til når du skal bestille. Kanskje er en slik arbeidsform en konsekvens av raske skifter i arbeidsprosess, med samling i prosjektgrupper eller kappe småmøter. I slike tilfeller er kanskje ikke den daglige brukstiden like lang og man kan velge enklere kontorstoler, hvor det vektlegges visuelt uttrykk, design og kultur?
Hos Sono møter du flinke folk som kan hjelpe deg med å ta det rette valget når du skal bestille kontorstol, ut fra dine og virksomhetens behov.

Våre anbefalinger:

Backapp Sadelstol BackApp Smart Nordic Wool sort, alu...
5.620,-
7.025,- (inkl. mva)
Ergoff Kontorstol Operator, Sort
2.735,-
3.418,75 (inkl. mva)
Ergoff Kontorstol For_U, Sort med armlener, Hvitt kr...
3.940,-
4.925,- (inkl. mva)
Ergoff Kontorstol - konferansestol Pluto 2.0, Grå
1.980,-
2.475,- (inkl. mva)
Ergoff Kontorstol Move_IT, Sort med armlener
5.055,-
6.318,75 (inkl. mva)
KAB seating Kontorstol KAB Seating Director, White-Line ...
17.600,-
22.000,- (inkl. mva)
Ergoff Kontorstol AS6002, Sort tekstil med armlener
3.150,-
3.937,50 (inkl. mva)

Trenger du hjelp med valg av kontorstoler til dine ansatte, ta kontakt.
Kontaktskjema
Takk, din henvendelse er mottatt!
Contact form: Oops! Something went wrong while submitting the form.